Най-големият в света фонд за управление на активи BlackRock не

...
 Най-големият в света фонд за управление на активи BlackRock не
Коментари Харесай

BlackRock: Твърдият Brexit ще е драматично събитие

 Най-големият в света фонд за ръководство на активи BlackRock не изключва опцията за корав Brexit, което назовава „ трагично събитие “.
„ Ако сме реалисти, би трябвало да кажем, че има доста дребни шансове сегашната договорка да мине в сегашната си форма или леко поправена. Което на практика ни води към две благоприятни условия – без Brexit – което също може да има разнообразни форми. Най-простото може да е в началото закъснение. Или корав Brexit, което ще бъде трагично събитие. Това би било доста доста събитие, което съгласно мен се подценява сега от пазара “, сподели Филип Хилдебранд, заместник-председател на BlackRock, в изявление за Bloomberg от икономическия конгрес в Давос. 

Припомняме, че в  края на предходната година BlackRock разгласи , че ще резервира своето основно европейско седалище във Англия даже и след излизането на страната от Европейския съюз (ЕС), премествайки единствено част от чиновниците си в Холандия и Франция.
 
По думите на Хилдебранд сега пазарите са затруднени да правят оценка протичащото се и са по-скоро оптимисти, в сравнение с реалисти.

„ Пазарът постоянно си мисли, че нещата ще се оправят. И не обръща доста внимание на детайлите. Казва си – не може да бъде “, разясни финансистът.

Той обаче смята за максимален риск стратегическата борба сред Китай и Съединени американски щати. „ Пак се върнахме към конкуренцията на суперсилите. А както знаем от предишното, при конфликт на суперсили би трябвало да действаш доста деликатно, с цел да избегнеш нежелателен излаз. Ако приказваме за един мета-риск – мета-тема – това е тя “, споделя Хилдебранд.

Цялото изявление гледайте във видео материала. 
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР